Že drugi kuharski seznam želja

23:56

Ker je tole blog o kuhinji in seveda hrani, se zapisovanju negativnih misli izogibam - te res ne grejo dobro skupaj s hrano, prebavo in zdravjem. Ampak tudi jaz jih imam, brez dvoma. In dni, ko gre vse narobe. In pesmice v stilu "ko ti vse narobe gre, le nasmehni se" prav nič ne pomagajo. Malo pomaga veliko telefoniranja, sprehod po gozdu (danes sem prvič srečala srnice na Golovcu! in to kar tri! lušna bitja) in lepi, prijazni komentarji na mojo Najbolj zdravo jabolčno pito, da o tistih na recept za veganske cappellette s pestom iz bučnih semen ne govorim;) Hvala, drage bralke in bralci.

No, včeraj, ko je bil tak nemoj dan, sem skupaj spravila tale seznam. Pa se mi je zazdelo, da tega pa že ne bi nihče hotel brat. Ampak ga bom zdaj vseeno objavila, saj so lepe stvari. Cukri za v kuhinjo! Pa ne tisti taužitni, ampak tisti, ki naredijo hrano še bolj mikavno - luštni in mogoče malce odštekani kuhinjski pripomočki, ki bi jih z veseljem razkazovala v kuhinjski kredenci, mizi, (in na blogu).



Dve najlepši beli skledi Isabelle Abramson, mlade in uspešne ameriške ustvarjalke, za katero sem izvedela nikjer drugje kot na Pepermintu. Thanks, Katja;)  In potem so tukaj babuške! Merilne posodke! Ah! S spletne strani Greenhouse. Lovely. Od tam je tudi ura s sovkami. Vsak ve, da v kuhinji rabiš kjut uro. In sove so tako prisrčne!



Jupi, končno tudi v Sloveniji prodajajo bento škatlice! In to kako stajliš! Hude - iz Hooda. Ko bom imela službo, si bom kako omislila:)



A ni to najbolj kul pribor, kar ste jih videli? Mogoče pa ni uporaben - kislo grozdje sindrom;) pri Alessiju so ga naredili, seveda.



Še ena hudo uporabna stvar (recimo) - deska by Joseph Joseph.


In najlepši prt. Marimekko, of course.



Kot vidite, slike tokrat niso moje delo - bi pa seveda bile, če bi imela tele sanjske kuhinjske pripomočke doma;) Ampak pol to ne bi bil seznam želja, a ne?

You Might Also Like

6 komentarji

  1. Zdravo,
    sem danes odkrila tvoj blog na Veganski poizkušnji in je prav fleten. Da ne govorim koliko zanimivih receptov in slik.
    Vsekakor bom prišla še kdaj semle povohat in kaj poizkusit.
    Drugače pa ja ... včasih je kakšen dan malo slabši, zato da smo bolj hvaležni, ko pride malo boljši. ;)
    Lepo se imej,
    B

    OdgovoriIzbriši
  2. O, hvala, B! Vsekakor bom vesela tvojega obiska! Res je tako, da znaš potem bolj cenit dobre dni, samo ponavadi se tega ne spomniš, ko imaš slab dan:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zulejka, naj te potolažim, da je ta deska smotana :S oz nekaj časa je bila super, potem pa jo moraš r zoko med rezanjem tiščati navzdol da je sploh ravna, in na koncu je še poknila po šivih :S Pa je bila joseph joseph .. :S

    Vse je prekrasno!!! Prt!!!1 je nor! A bomo same naredile ali si že? Mislim, da bi z odtiskovanjem z moss peno al kaj je že čisto šlo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, hvala, Ana! Ja, treba bi bilo kar naredit tole! Boš?;)

      Izbriši
  4. Se strinjam z Ano, tudi jaz sem desko dobila kot darilo, pa sem hitro ugotovila, da je zelo nerodna za uporabo. po enem letu pa je na zgibih počila in sem jo zabrisala stran..

    OdgovoriIzbriši
  5. Se strinjam z Ano, tudi jaz sem desko dobila kot darilo, pa sem hitro ugotovila, da je zelo nerodna za uporabo. po enem letu pa je na zgibih počila in sem jo zabrisala stran..

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe