Ponarejeni parmezan

22:43

Ponarejeni - veganski parmezan.

Da se razumemo, zelo sem proti nepravi hrani. Ponaredkom. Še posebej kapitalističnim. Neavtentičnim. Ampak to je piratski ponaredek. In pirati so avtentični. Hell yea. Ok, da pojasnim. Na živce mi grejo vsi ti "vegan chicken broth" in "vegan beef" - mogoče obstaja celo "vegan veal"? Zakaj bi kdo pri zdravi pameti to jedel? Razen mogoče kdo, ki mora biti brez mesa zaradi zdravja in meso hudo pogreša. Ti ljudje imajo vso mojo podporo, naj jedo ponarejeno meso in dolgo živijo in uspevajo.

Jaz teh zadev še nisem poskusila in ne vem, če bi si jih upala. A hočem vedet, kak okus ima pšanc ali govedina?

No, dovolj o tem. Ponarejen sir ali parmezan se mi zdita naravnost legitimna, saj ju lahko narediš doma in točno veš, kaj je noter.

Recept za ponarejeni parmezan:

- pest indijskih (akažu/cashew) oreščkov
- velik ščep soli
- malo kurkume, malo popra


Oreščke zmelješ v mlinčku za kavo, zmešaš s kurkumo (za barvo), poprom (za pikantnost) in soljo (za slanost). Uporabiš na testeninah.

You Might Also Like

2 komentarji

  1. WAUUUUUUUU. HVALAAAAAA. POLJUBČKOV IN OBJEMOV tisoč ti pošiljam!! KAK NORO DOBRO. Sem full oboževalec parmezana, samo mi tisti instant iz trgovine nikakor NE pride v poštev (same slabe zadeve), tisti PRAVI PARMEZAN, pa je itak ZMEŠANO drag. Ampak ta fora, ta pa je TAK SUPER, da bom redno delal. Komaj čakam, da zraven vržem na polnozrnate torteline in paradižnikovo omako!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, ti je blo všeč? Krasno! Nisem vedela, kako se bo zdelo drugim, meni je blo super!;)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe