Veganski ljubezenski piškotki

16:10


Pred Valentinovim so na blogih cveteli keksi v obliki srčkov. Takrat mi ni bilo do njih, mi je pa sedaj:) Čeprav moram biti varčna, sem si privoščila modelčke za piškote (za 2 evra in par centov). Na kuhinjskih pripomočkih pa ne bomo šparal', ane? Kurkuma je v teh veganskih keksih pristala po trenutnem navdihu - zagledala sem jo na polici in rekla "Aha!" - za barvo. Garam masala zelo paše v slaščice, ampak mislim, da se jo da nadomestiti tudi z mešanico začimb za medenjake. Melasa pa je ena kul zadeva, ki ima poleg zanimivega grenko-sladko-kovinskega okusa tudi veliko železa, magnezija in kalcija.

Ko sem dala piškot T.-ju za poskusit, sem mu rekla: "Pa reci, da so dobri!"

"Piškot ne morejo biti dobri. Dobra je lahko samo kakšna kremasta stvar. Piškoti so lahko samo piškotasti."

"No, pa reci, da so vsaj piškotasti," sem se vdala.

"Za piškote so pa prav dobri," je ugotovil in jih z veseljem hrustal še naprej. Yes!

sestavine za veganske piškotke
:

2 skodelici fino mlete črne moke
1 velik ščep soli
pol vrečke pecilnega praška
malo kurkume
1 ČŽ začimbne mešanice garam masala
1/3 skodelice agavinega sirupa
2 žlici melase
2 žlici - 1/3 skodelice kokosovega masla
100 g na drobno nasekljane črne čokolade
malo mrzle vode

Zmešaš suhe stvari, v drugi posodi pa tekoče (in kokosovo olje), potem zmešaš vse skupaj. Mrzlo vodo dodajaš po žlicah, dokler ne dobiš lepo gnetljivega čvrstega testa. Testo potlačiš in razvaljaš in izrežeš srčke. Pečeš na 190°C približno 12 minut.

Tu je pa ena jako luštna pesmica. Ker sem razen o srčkih sanjala tudi o majhnih zajčkih. In ker moram postati the lion-hearted girl. Kar želim tudi vsem ostalim.



Citat, ki ga ne smem pozabiti: Confront the dark parts of yourself, and work to banish them with illumination and forgiveness. Your willingness to wrestle with your demons will cause your angels to sing. Use the pain as fuel, as a reminder of your strength.

You Might Also Like

0 komentarji

Preberi tudi

Subscribe