Koliko te stane zeleni smoothie?

23:10

Zeleni smoothie za dva.

Včeraj me je na tržnici spet zadel šok. Za pol kile listja (zelenega in rdečega, motovilca in radiča) sva plačala 8 EUR. Za kosilo za dva v špar restavraciji, na primer, bi dala malce manj ... Kila motovilca pa bi bila 12 evrov. Zeleno zlato, ha? Luksus zame.

Ampak: včeraj je bil 1. februar. In simpatičen fant nama je brez dlake na jeziku povedal, kaj od zelenja je domače, kaj pa ne. Radič štrucar, en tak rdečkast radič in motovilec. Mogoče še kakšna druga reč, ki me ni tako zanimala.

Nekaj dni prej sem pristala na predstavitvi izdelkov velike firme, ki prodaja prehranska dopolnila z skorajda čudežnimi lastnostmi. Fantje in dekleta so izračunali, koliko nas stane zajtrk. Da bi pokazali, da njihov shake iz velikega belega plastičnega lonca stane približno toliko, kot običajen zajtrk, je pa poln vsega dobrega, kar telo potrebuje. Ta normalna cena naj bi bila 1,50 evra.

Koliko pa stane en tak običajen zelen smoothie iz februarskega motovilca? Pa poglejmo.
- cca. 30 g motovilca - 0,36 EUR
- 1 banana - 0,20 EUR
- pol limone - 0,20 EUR
- 1 ČŽ medu - težko rečem, recimo da kakih 0,10 EUR
- 3 dcl vode - manj od 0,01 EUR
_______________________________________
4,5 dcl zelenega smoothieja - cca. 0,86

Skoraj pol litra zelenega smoothieja nas torej stane 86 centov. Lahko zaokorožimo na 1 EUR, recimo, da smo malo bolj radodarni pri zajemanju motovilca. Februarja. Ne gre nam tako slabo.

T. mi je pravkar pokazal en res posrečen spot!

You Might Also Like

0 komentarji

Preberi tudi

Subscribe