Veganski cappelletti s pestom iz bučnih semen

23:06

Veganski cappelletti z bučnim pestom.

Tole je pa nekaj resno posebnega. Vsaj mislim. Jaz še nisem jedla česa takega. Definitivno vredno probat.

Sestavine za veganske cappellette:


- 200 g črne moke
- 2 žlici sojine moke
- ščep soli
- kurkuma
- 1 čž (ali manj) oljčnega olja
- malo mrzle vode

Sestavine za pesto iz bučnih semen:

- pol skodelice bučnih semen
- velik šop špinače
- 1 JŽ bučnega olja
- solni cvet z algami



Kako narediš veganske cappellette?

V posodi (ali na deski) zmešaš črno moko, sol in sojino moko. Če nimaš sojine moke, zmelji žlico suhe soje v kavnem mlinčku in jo presej v moko. Dodaj oljčno olje in počasi vmešaj mrzlo vodo. Dobiti moraš trdo testo. Testo zavij v vrečko ali pokrij in pusti na hladnem vsaj kako uro. Tukaj preberi (in si oglej) več o tem, kako oblikuješ cappellette.

In še postopek za pesto iz bučnih semen:

Bučna semena prepražiš. Začela bodo pokati in dišati. Ohladiš na krožniku. Špinačo očistiš in skuhaš na pari z malo soli. Pari naj se le par minut, toliko, da se listi zmehčajo, ne smejo pa izgubiti žive zelene barve. Ohladiš.
Bučna semena zmelješ (npr. v blenderju). S paličnim mešalnikom speštaš špinačo, bučna semena, bučno olje in sol po okusu. Dobiti moraš precej gosto pasto. Z njo napolniš cappellette.

Sveže veganske cappellette kuhaš cca. 3 minute v veliki količini slane vode. Odcediš in postrežeš z veganskim oz. ponarejenim parmezanom.

Tukaj je pa en hud posnemovalec:)

You Might Also Like

7 komentarji

  1. wau! izredno sem uživala že ko sem jih delala! moji prvi capelletti!! kot da bi doma imela skrivnost za moža, ki je bil v službi... namesto špinače sem uporabila čemaž. bučna semena imajo izreden okus. krožniki so bili polizani, tako je bilo dobro. zadovoljna... aha, jajce sem izpustila, sojino moko nadomestila z čičerikino, dodala kurkumo za lepo barvo. hvala za krasen recept!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvaaaala, r! Si kar predstavljam, da si se tako počutila (saj se na blogih vsi tikamo, ne?);) in čemaž zveni naravnost čudovito! Hvala za namig na kurkumo;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, Zulejka seveda se tikamo.. Pozabila sem še napisat, da sem uporabila belo moko, zato kurkuma za barvo. Pri tebi so bili tudi brez kurkume "pobarvani". Pijem tvoj jagodni smoothie z meto in uživam.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hihi, odlično! Jaz sem ga tudi danes spet naredila;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Včeraj sem jih naredila z nadevom iz mletega sejtana, prepraženega na mladi čebuli in z dodatkom tamari omake. Pa je bil Primož razočaran, ker niso bili s čemažem. Danes bom uporabila ta isti recept za testo in bom pripravila lazanjo z čemažem, paradižnikom, parmezanom. Pri ribničanu sem si kupila nožek za rezanje testa... Pomembno za lep vzorček! Ha,ha.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hm, kaj pa sejtan+čemaž?:) Uuu, lazanja s čemažem, to mora bit čudovito! Nožek si bom morala tudi jaz omsilit... Moj T. me je pa zadnjič klical iz second hand svaštarnice, ker je videl mašino za pašto za 16 eur, ampak se nisem mogla odločit na daljavo:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nožek sproban, super zadevca, le vzorčka se na koncu ne vidi... Vesela sem, da tudi otroka rada jesta capellette. Danes so spet na meniju z bučnimi semeni. En sonček iz Škofje Loke od Barbare.

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe