Oh, nagrajeni čokoladni mousse!

23:19

Veganski čokoladni mousse.

O Valentinovem imam kar precej za napisat, ampak zdaj bom samo delila svojo srečo (in recept) z vami. Sreča: moj recept za veganski čokoladni mousse je prejel drugo nagrado v nagradni igri na FB strani Barbarella.si!

Zelo se veselim čudovitih čokoladic, še bolj kot to pa me veseli veliko priznanje - Barbarella alias Barbara Radojlovič je avtorica čudovitih receptov in res slastnih fotk, zato mi je nagrada resnično v čast. Čeprav sem manjši čokoholik, je bila največja spodbuda za sodelovanje v tej nagradni igri pravzaprav možnost učenja neposredno od nje, prva nagrada je bila namreč Barbarellina delavnica. No, nikakor se ne pritožujem, mislim, da bo priložnost za delavnico že še prišla;)

Recept si preberite na tej povezavi.

Upam, da ste imeli super Valentinovo, pa četudi sami s sabo! Bolj kot to, da nam nekdo daje ljubezen, je pomembno, da jo znamo ustvariti, gojiti in širiti sami. Gojenje ljubezni nas ne more utruditi in razdajanje ne osiromašiti.

Naše srce je kot lonček kuhaj! <3

You Might Also Like

11 komentarji

  1. Oj, Zulejka! Naredila sem čokoladni mousse. Odličen je. Če bi mi ga pripravil kdo drug, ne bi vedela iz česa je narejen. Same fine stvari...

    OdgovoriIzbriši
  2. Superrrr, r.!;) Res sem vesela, da ti je bil všeč! Ja, fine stvari pa res - kdo bi si mislil, a ne, da se da naredit (skoraj) zdrav čokoladni mousse;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljeni,

    imam eno vprašanje,žal nimam blenderja ali uspe vaš čokoladni mousse tudi v multipraktiku?hvala.maja

    OdgovoriIzbriši
  4. Ter če mi lahko poveste še katero presno čokolado ste uporabili ter katero kokosovo olje saj je kar nekaj proizvajalcev, sama pa se žal ne spoznam na kvaliteto le teh:s.hvala še enkrat.maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo, Maja! Lahko me kar tikaš, upam, da dovoliš to tudi meni:) Po mojem je odvisno od multipraktika, bom pa rekla tako: če zmore multipraktik mandlje fino zmleti, potem bo verjetno uspel tudi mousse. Uporabila sem mulu presno čokolado, odlična je (http://www.muluchocolate.co.uk/), takrat jo je imel Planet bio (ki ima sedaj tudi dobre svoje čokolade: http://www.planetbio.si/). Kokosovo olje pa ponavadi uporabljam Cobio, je pa OK tudi Vitaquell. Upam, da ti rata! Pa poročaj, kako se je obneslo v multipraktiku, če ti ni odveč:) veliko užitkov pri ne-kuhanju in dober tek!

      Izbriši
  5. Živjo Zulejka,seveda se lahko tikava:)bom ti spročila kako mi je ratalo z mikserjem:)komaj že čakam da ga jutri preizkusim.hvala ker deliš tako dobre recepte z nami. zanima me še ali pride podobna struktura moussa kot pri običajnih moussih?me je prepričal ta recept predvsem zaradi tega ker ne maram krem z obilico jajc.hvala za lepe želje tebi pa še obilo super receptov:)maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm, struktura ne bi rekla, da je zelo podobna, nenazdanje so mandlji le mandlji, je pa dovolj podobna, da sem zadevo poimenovala mousse. Ni tako lahka in zračna, kot pri klasičnem mousseu, je pa kremasta in lažja, kot bi si človek mislil... ne vem, težko opišem, ampak zame je to vseeno bil mousse:) poročaj prosim, kako ti bo uspelo in kako se ti bo zdelo;)

      Izbriši
  6. Zulejka živjo,

    kot sem obljubila se javljam in ti moram povedat da je tvoj čokoladni mousse EXTRA ODLIČEN:))))))). ratal mi je v multipraktiku, res je da še nisem preizkusila kako izgleda narejen z blenderjem, vendar pride takšen kot na tvoji sliki, zdrav in zelo okusen:). hvala za super recept.maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maja, krasno! Me veseli, da je ratal v multipraktiku (zelo uporabna informacija tudi za druge bralce!). In res sem vesela, da ti je všeč, vedno sem malo nervozna, ker ne vem, ali bo to, kar je okusno meni, dobro tudi drugim:)

      Izbriši
    2. Aja, hvala ti za poročilo! :)))

      Izbriši
  7. Tole bomo tudi probali, namesto galet od Dr.Oetkerja (ups!). Kot je verjetno opaziti sestavljam spisek "must try" s tvojega bloga. Vse izgleda tako mamljivo...bravo!

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe